| Fatih Terim'in Almanya 11'i |
|
|
|
| Tuesday, 24 June 2008 | |
EURO 2008'in başından bu yana sakatlıklarla boğuşan Fatih Terim'in can sıtkınlığı Almanya maçı öncesi had safhada..
EURO 2008'e Portekiz yengisiyle başlayan Milli takımımız için turnuva bir hayli zorlu geçiyor. Oynadığımız 4 maç sonunda bırakın ideal bir kadro oluşturmak kadro kurmakta zorlanıyoruz. Kuşkusuz turnuvanın en renkli takımıyız. İsviçre maçında 89'da Arda'nın golüyle dönen maç, Çek Cumhuriyeti maçında 75'den sonra bulduğumuz 3 gol ve Hırvatistan maçında 121'de Semih'in golüyle penaltılara ardından yarı finale kaldığımız karşılaşma.
Her maçımızın ardından Türkiye dünya medyasının bir numarası oluyor. Yarı finaldeki rakibimiz Portekiz'i dize getiren Almanya. Almanya maçı öncesinde Teknik patronumuz Fatih Terim inanılmaz bir kadro sıkıntısı içinde. Turnuva boyunca yaşadığımız sakatlıklara bir de cezalar eklenince kadromuz yarı yarıya düştü. Nihat sakatlandı tedavisi için kamptan ayrıldı, Emre Belozoğlu Portekiz maçında sakatlandı turnuvayı kapattı gibi. Gökhan Zan Portekiz maçında sakatlandı. Hırvatistan maçında geri döndü. Mehmet Topal Hırvatistan maçında sakatlandı. Servet turnuvada sakat sakat oynadı ve Hırvatistan maçında oynayamadı. Emre Aşık'ın hafif sakatlığı var. Tümer sakat. Tüm bunların yanında Arda, Tuncay ve Emre Aşık zaten cezalı oldukları için Almanya maçında oynayamayacaklar. Volkan Çek Cumhuriyeti maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Almanya maçında cezalı. Şekil bu. Takım yarısı sakat ve cezalı rakip ise Almanya.
Tüm bunlara rağmen Teknik Direktör Fatih Terim Almanya maçı öncesinde umutlu konuştu. Şakayla karışık söylediği 3. kalecimiz 'Tolga'yı Almanya maçında oynatırım' sözleri dünya medyasına kapak oldu. Tümspor ise Milli takımımızın Basel'deki kampına girdi ve Terim'in Tolga'yı Almanya maçında gerçekten sahaya süreceğini öğrendi. Evet. Terim kalecimiz Tolga'yı Almanya maçının son 10 dakikasında savunmada görevlendirecek ve top da, adam da geçmesin diyecek. Fatih Terim yaşadığı tüm bu sıkıntılarla birlikte kadroyu da yavaş yavaş kafasında şekillendirdi.
Terim Almanya maçında savunma kurgulu ve Panzerler'i karşılayacak bir oyun planı hazırladı. Orta sahayı ve savunmayı kalabalık tutacak olan Teknik Direktör Fatih Terim cezalı olan Volkan'ın yerine Rüştü'ye görev verecek. Savunmayı Sabri, Gökhan, Hakan ve Uğur'dan yapacak olan Terim Uğur Boral'dan sürpriz çıkışlar isteyecek ve gerektiğinde orta sahaya yardım et diyecek. Terim orta sahada ise Kazım, Hamit, Mehmet Aurelio, Mehmet Topal ve Gökdeniz'e şan tanırken bu futbolcuların hepsi Almanya ataktayken savunmaya da yardım edecek. Forvette ise Semih gol arayacak...Teknik Direktör Fatih Terim tüm oyunculardan üst düzey bir mücadele sergilemesini istedi.
Yeni haberler:
Önceki haberler:
|
|
| Son Güncelleme ( Saturday, 05 July 2008 ) |
| < Önceki | Sonraki > |
|---|
| Arif ERCAN |
| Mustafa ŞALKACI |
| Mehmet EKİN |
| Hatice OFLAZ |
| Cennet KARATAŞ |